Kakaolu Kahveli Parfe


Kakaolu Kahveli Parfe


Tarifi;
Malzemeler:
  • 1 paket eti kakaolu bisküvi
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatı kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı granül kahve (Kahve miktarını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.)
  • Üzeri için çikolata sos.
Önce çukur bir kaba veya kalıp yapabileceğimiz başka bir kaba buzdolabı poşeti veya streç film yayalım. Krem şantileri ayrı bir kapta sütle kıvam alana kadar çırpalım içine kakaoyu ekleyip çırpalım. Ardından kahveyi ekleyip şöyle bir çırpalım ve poşet serili kabımıza karışımı boşaltalım. İkiye böldüğümüz kakaolu bisküvileri 1,5-2cm arayla diklemesine karışımın içine gömülecek şekilde kabın kenarlarından başlayıp ortasına doğru  sıra sıra dizelim. (Dileyen karışımı kalıba dökmeden önce kırılmış bisküvileri karışıma ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra kalıba dökebilir. Ben kesildiğinde düzgün görünmesi açısından bu şekilde tercih ediyorum)
Buzluğa koyup bir gece bekletelim. Servis yapmadan önce üzerine çikolata sos gezdirip servis yapalım. Sıcak yaz akşamlarında dondurma yerine tercih edebileceğiniz kahve severler için vazgeçilmez bir tat.. Afiyet olsun ;)


"Kakaolu Kahveli Parfe"'mi  bol krem şantili olmasından dolayı sevgili Özlem Hanım'ın ev sahipliğini yaptığı "Krem Şantili Tatlılar Etkinliği"'ne yolluyorum.

Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

Kakaolu Kahveli Parfe için 4 Yorum

  1. Adsız says:

    Çiğdem hanım parfeniz çok mükemmel gözüküyor, ama hangi marka bir kalıp kullandınız. İnternetten aradım ama bulamadım sizin kalıbınıza benzer bir kalıp.İyi günler.

  2. Yorumunuz için teşekkür ederim. Kalıp tupperware prenses tacı olandı.

  3. Adsız says:

    Aynı kalıptan benimde var ama sizinki 16 dilim benim ki 19 dilim.Onun için anlayamadım. Tahminimce ortasını kullanmamışsınız. Bende aynı kalıba ortasınıda taktıp dün akşam yaptım, bu akşam yiyecez ailecek inşallah.

  4. Doğrudur ben alalı epey oluyor belki eski model olabilir benimki. Ortasını kullanmadım evet sadece üstteki baskı kısmını kullandım. Afiyet olsun. Lezzetli bir yaz tatlısı biz severek yiyoruz.

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam