Çemenli Ekmekler

Aslında bu salça ile yapılan çemene bayılıyorum. Kahvaltıda bile süper oluyor ekmeğin üzerine sürüp yemek. Çay sofralarında ve özellikle gittikçe yaklaşan yılbaşı soframızda mutlaka yer alması gerektiğini düşünüyorum.


Çemenli Ekmekler

Tarifi;
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
  • 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Galeta unu veya ekmek çok az su ile yumuşatılıp tüm malzemeler iyice karıştırılır. Dörde bölünmüş tost ekmeği dilimleri üzerine sürülür ve üzeri dilerseniz kaşar ile süslenir.
Not: Baharat miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam