Tuzlu kurabiyede mahlep kullanmayı seviyorum çok hoş bir aroma katıyor. KurabiyemiYemekname dergisindeki tarifi deneyerek yaptım. Breçel kalıbı kullanarak da şekilldendirdim. Tarifi aynen veriyorum.
MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE
Malzemeler:
- 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Çörekotu
Hazırlanışı:
Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır. Yumurtanın akı ve çörekotu dışındaki malzemeler bir arada hamur haline getirilir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilir ve yoğrulur. Hamur kıvam alınca ister kalıpla ister elle şekil verilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta akı sürülür ve çörek otu serpilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.