Mercimekli börek geçekten çok lezzetli oluyor. Ben sade mercimekli börek yapmak yerine harcına kıyma da ekliyorum daha da lezzetli oluyor. Umarım beğenirsiniz.
Tarifi;
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu, Susam (Ben değişik görünmesi için haşhaş da serptim)
- 150 gr kıyma
- 1 su bardağından 1 parmak fazla yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber
Öncelikle mercimeği çok ezilmeyecek kadar haşlayın ve süzün. Diğer tarafta kavurduğunuz soğan ve kıymaya mercimeği ekleyin, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin şöyle bir çevirdikten sonra harcı ılımaya bırakın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla su ve süt ile karıştırdığınız sıvı yağı sürün ( ben genelde börekleri ve gözlemeyi bu şekilde yapıyorum çıtır çıtır oluyor). Yufkanın bir tarafını diğerinin üzerine gelecek şekilde ikiye katlayın. 6 veya 8 eşit üçgen (arzunuza göre böreğinizin boyutuna göre) olacak şekilde bıçak yardımıyla kesin. Her bir üçgenin geniş kısmına harcnızdan biraz koyarak sigara göreği gibi ama daha genişçe ve gevşekçe sarın. Üzerine yumurta sarısı,çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında 30 dk fırınınızın ayarına göre kızarana kadar pişirin.
ellerinize sağlık, mercimeği salatalarda da seviyorum, lezzetli oluyor...
Teşekkür ederim yorumunuz için :) Mercimeği ben de çok seviyorum. Salatası falan da süper oluyor sık sık yapıyorum ama koymadım tarifini buraya. Belki eklerim ilerleyen zamanlarda :)