Uğur Böcekli Kanepeler

Benim için bir yiyeceğin sadece lezzeti önemli değildir. O yiyeceği daha da güzel daha da lezzetli kılan sunumudur aslında. Bu nedenle sofralarımda, yaptıklarımda tadının yanısıra görünümünün de güzel olmasına oldukça özen gösteririm. İşte sunumlarına hayran kaldığım bloğunu büyük bir keyifle takip ettiğim Alacarte by Neslos tan gördüğüm ve kendim de denediğim sunumu güzel mi güzel şirin mi şirin olan bir aperatif örneği..




Uğur Böceği Kanepeler

Tarifi;
Malzemeler:
  • Tabanı için tuzlu kraker
  • Labne Peyniri
  • Çeri domates 
  • Siyah Zeytin
  • Maydonoz veya Nane yaprağı 
  • Çörekotu  
Hazırlanışı:
Tuzlu krakerin üzerine labne peyniri ince bir tabaka halinde sürülür. Dilerseniz labne peynirini çeşitli baharatlarla da çeşnilendirebilirsiniz. Ben nane ile çeşnilendirdim çok da lezzetli oldu. Çeri domatesleri ortadan kesilir ve kanat görüntüsü vermek için düz kenarından biraz kesilir ama tamamını kesmeyin sadece kanat görüntüsü için yeterli olan kadar. Labneli krakerin üzerine koyun. Başı için zeytini ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın. Benekleri için de kürdan ile bir kaç yerine bal damlatın ve çörekotunu koyun. Süslemek için maydonoz veya taze nane yaprağı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

Uğur Böcekli Kanepeler için 4 Yorum

  1. berna says:

    çok şirin olmuş ve bu tarif çoook işime yaracak:)

  2. yasemin says:

    HARİKAAA BAYILDIM.. ELLERİNİZE SAĞLIK

  3. Adsız says:

    çok güzel görünüyorlar bende deniyeceğim

  4. Adsız says:

    Harika gorunuyor.ellerinize saglik

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam