Çiçekli Pasta...

Uzun bir aradan sonra (pasta yapamadığım her dakika bana çok uzun geliyor :) ) yeni pastamı bloğuma eklemenin sevincini yaşıyorum. Şeker hamuru çalışma setlerim yeni geldi ve hemen ilk denememi yaptım :) (Şeker hamuru çalışma aletlerini ben ebay üzerinden satın aldım. Türkiye fiyatlarının yarı fiyatına geliyor.) Pastamın pandispanyası yapmayı en çok tercih ettiğim yoğurtlu sade pandispanya. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Her seferinde değişik tadlar denemek istediğim için bu sefer ara kremamı kestaneli krema yaptım. Tarifi aşağıda. Ayrıca içine kestane ve çikolata parçacıkları koydum. Çok hafif ve lezzetli oldu.

 
  
  
 
 
KESTANELİ KREMA (24-26cmlik pasta için ara kreması)

Malzemeler:

  • 3 yumurta sarısı
  • 400 gr süt
  • 150 gr şeker
  • 3 yemek kaşığı kestane püresi (Şeker oranı biraz fazla gelebilir damak tadınıza göre light kestane püresi koyabilirsiniz ya da şeker bmiktarını biraz azaltabilirsiniz.)
  • 1 paket vanilya (Dr. Oetker gourmet vanilya kullanıyorum)
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 paket süt kreması (100gr)
Hazırlanışı:
Sütümüzü kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz. Diğer tarafta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yumurta ve şekerin rengi açıldıktan sonra bunu sütümüze sürekli karıştırarak yada çırpma teli kullanarak ekliyoruz. Nişastamızı da ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın vanilyanımızı ekliyoruz. Pasta kremamız sıcakken içine kestane püresini ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sıcakken üzerini streç filmle kaplarsanız üstünün kabuk bağlamasını önlemiş olursunuz.
Diğer yandan soğuk olan süt kremamızı koyulaşıp krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Pasta kremamız soğuduktan sonra içine çırpılmış süt kremasını ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra kremamızı kullanabiliriz.
 
  
 

Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

Çiçekli Pasta... için 8 Yorum

  1. Adsız says:

    çiğdemcim cok güzel görünüyor pastan ellerine sağlık.bende ebaydan alıyorum gerçekten cok ucuz geçenlerde aldığım şeker hamuru tabancası hala gelmedi 1 ay oldu :( arada böyle şeylerde oluyor tabi inşallah gelir

  2. Teşekkür ederim Meralcim :) Beğenmene çok sevindim pastamı. Ürününün gelmemesine üzüldüm. İstersen ebaye bir bildirim yap ürünüm hala gelmedi diye. Ben ebayden bir bayanla tanıştım biraz gözümü karartıp ve şansımı deneyip ona güvendim ve bir kaç bişi istedim. Hem çok güzel paketli geldi hem de 15 gün içinde elimdeydi. Şimdi yeni ürünler için tekrar iletişime geçmeye çalışıyorum ama ulaşamıyorum o bayana. Ebay store dan falan almak gerekiyor galiba :) Ama gerçekten çok çok ucuza geliyor ürünler. Ne yapalım biz de öyle böyle çözüm bulmaya çalışacağız :)

  3. bestseller satıcılardan almak gerekiyor ben senelerdir kremlerimi ebayden alıyorum önce küçük bir parça söyleyip deniyorum eger ürün güzel geliyorsa o satıcıyı kaydedip hep ondan alıyorum.pastacılık ile ilgili yeni almaya başladım ilk denemede gelmedi ürün dediğin gibi bir bildirim yapayım.böyle güvenilir satıcıları birbirimizle paylaşalım.gerçekten cok ucuz ebay geçenlerde wiltonun silpatını gördüm 15 dolardı burdaki fiyatları biliyosun :))

  4. Tabii buradaki fiyatlar çook uçuk. Silpatı ben 15 dolara aldım. Umarım senin ürünün de gelir. Memnun kaldığımız birini belirlediğimizde mutlaka paylaşalım. Ben bana gönderen kişiden çok memnun kaldım ama bir süredir kendisinden haber alamıyorum babası hastaydı en son inşallah kötü bir şey olmamıştır. Haber gelirse hemen sana haber veririm :)

  5. evet sorunlu olanları paylaşalım ürün aldığım kişide best sellerdi bir uyarı gönderiyim umarım gelir gelmezse sana ismini veririm inşallah bayanın babasına bişey olmamıştır

  6. inşallah olmamıştır çok üzülürüm yoksa.

  7. harıka seyler yapmıssınız ellerınıze saglık ızlemeye aldım bende paylasım ve dostluk ıcın beklerım sevgıler:)

  8. Tülin Hanım çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :) Ellerinize sağlık siz de çok güzel şeyler yapmışsınız ben de hemen izlemeye aldım sizi. Sevgiler..

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam