Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 72.Hafta - Şaşırtan Börek

Bu böreğin tarifi Oktay Usta'dan. Ben iç malzemelerinde ufak değişiklik yapıp hazırladım bu böreği. Lezzetli olduğu kadar görüntüsü de güzel oldu bence. Denemenizi tavsiye ederim.

Bu tarifi Porselen Demlik Çay Saati 72. Hafta Etkinliği'ne ev sahipliği yapan http://guloannemutfakta.blogspot.com/ bloğunun sahibesi sevgili arkadaşım Gülten Hanım'a gönderiyorum.


Şaşırtan Börek

Malzemeler:

* 4 yufka
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta

İç Harcı için

* 250 gr. kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 1 adet biber
* 4 havuç
* 1/2 paket ıspanak (ben temizlenmiş paket olanlardan kullandım)
* 1/2 kalıp (250gr) böreklik beyaz peynir
* 3-4 dal maydonoz
* 4 közlenmiş kırmızı biber
* 1 avuç ceviz
* 1 diş sarımsak
* Tuz
* Karabiber
* Sıvıyağ

Hazırlanışı:
1. Önce kıymalı harcı hazırlayalım: Kıyma ve bir adet ince doğranmış soğanı kavurup içine doğranmış biber ekleyip soteleyerek, tuz, karabiber ekleyip kıymalı harcı hazırlıyoruz.
2. Ispanaklı harç: Diğer soğanı ince doğrayıp, iyice yıkanmış doğranmış ıspanak ile soteliyoruz. (Börek içerisinde de pişeceği için çok kavurmamaya özen gösterin.)
3. Havuçlu harç: Havuçları rendeleyip sıvıyağ ile soteliyoruz.
4. Kırmızı biberli harç: Közlenmiş kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz. İnce iri dövülmüş ceviz ve sarımsak rendeliyoruz.
5. Peynirli harç: Beyaz peyniri iyice çatalla ezip içine ince kıyılmış maydonozu ekliyoruz.
6. Yufkaya sürmek için süt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
7. Bir yufkayı tam ortadan bölüyoruz. Her tarafına hazırladığımız karışımı sürüyoruz. İki kenarından boşluk kalacak şekilde düz tarafına kıymalı harcı uzunlamasına koyuyoruz. Uzun bir rula haline gelecek şekilde sarıyoruz ve bir tarafa koyuyoruz.
8. Yufkanın diğer yarısına gene hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Havuçlu harcı koyuyoruz ve onu da rulo şekline gelecek şekilde sarıyoruz.
9. Közlenmiş biberli, ıspanaklı ve peynirli harçları da aynı şekilde yufkalara bölüştürüp sarıyoruz. (Ben peynirli harcım biraz fazla olduğu için 2 tane peynirli rulo yaptım)
10. Bir tam uyfkayı açıp hazırlanan karışımdan her yerine sürüyoruz. Önceden hazırladığımız ruloları tek tek yerleştiriyoruz ve yufkayı sıkıca sarıyoruz. Üzerine kalan yumurtalı karışımı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz.
11. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
12. Biraz ılıdıktan sonra keskin bir bıçak yardımı ile ince ince dilimliyoruz ve sonuç resimdeki gibi. Afiyet olsun :)

Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 72.Hafta - Şaşırtan Börek için 1 Yorum

  1. Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam