Herkese merhaba, dedim ya başladım bir kez çalışmalara tam gaz gidiyorum. Bebişime de vakit ayırıyorum merak etmeyin :) Sipariş almaya başladım bu arada ilk siparişimi aldım. Ayrıca siparişle ilgili genel bilgileri bir sayfa oluşturup buraya ekleyeceğim.
Eveeet gelelim pastamızaa...Adı üstünde kesildiği zaman dalga şekli olan bir pasta bu pasta. Tarif Dr. Oetker'in kitabından ama tahmin ettiğiniz üzere kendi damak zevkime göre yeniden yorumlayıp en çok beğenilen tarifi sunuyorum size.
Ayrıca bu tarifi http://anneminkiziyim.blogspot.com bloğunun sahibesi arkadaşıma gönderiyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler
Keki için..
* 5 yumurta
* 250 gr margarin (yumuşamış)
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 damla vanilya aroması veya vanilya özütü
* 1 tutam tuz
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
* 3-4 yemek kaşığı süt
* 1 su bardağı suyu süzülmüş çekirdeksiz vişne
Kreması için..
Öncelikle vanilyalı puding pişirilecek
* 4 su bardağı süt
* 2,5 yemek kaşığı un
* 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 damla vanilya aroması veya vanilya özütü
* 1 yumurta sarısı
* 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
veya bu malzemeler yerine
* 1 paket vanilya aromalı puding
* 3 su bardağı süt
* 80 gr(1 paket) krem şanti
* 1/2 (yarım) su bardağı soğuk süt
Üzeri için..
* 2 paket(160 gr) bitter çikolata
* 1 kutu krema
Hazırlanışı
1. Margarini küp küp doğrayıp bir çırpma kabında mikserle 1 dakika çırpın.
2. Üzerine toz şekeri azar azar ekleyerek 2 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini yarımşar dakika çırpın.
4. Vanilya aromasını ekleyin çırpın.
5. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu eleyip karışım üzerine ekleyin ve 2 dakika çırpın.
6. Hamurun 2/3 ü kadarını 25x30 luk bir kalıba üzerini düzelterek yayın.
7. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyip çırpın ve tepsideki beyaz hamurun üzerine fazla bastırmadan yayın.
8. Üzerine vişneleri aralıklarla sıralayın.
9. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dk pişirin. Kürden testi yapmayı unutmayın :)
10. Keki fırından çıkarıp soğutun.
11. Pudingi ister kendiniz verilen ölçülerde kendiniz yapın. İsterseniz 1 paket vanilyalı pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve soğumaya bırakın. Ben hazır kullanmamaya dikkat ettiğim için herşeyi kendim yapmaya çalışıyorum. Püf: Pudinginizin soğurken kabuk bağlamaması için tencereyi streç filmle kapatın.
12. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile çırpın ve soğumuş pudinge ekleyip çırpın.
13. Hazırladığınız kremayı soğumuş kekin üzerine yayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
14. Kremayı küçük bir kapta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
15. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın ve küçük küçük kırdığınız çikolatayı içine ekleyip iyice karıştırın (Yani ganaj elde edin)
16. 10-15 dk bekletin ve pudingli kekin üzerine yayın.
17. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilerseniz üzerine çatalla çizgiler çizebilir veya benim yaptığım gibi şeker hamuruyla süslemeler yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
NEFİS BİR LEZZET ÇIKMIŞ ORTAYA ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
BOL SİPARİŞLER DİLİYORUM.
SEVGİLERİMLE...
Merhabalar yeni adresiniz hayirli olsun, tarifler cok güzel, ellerinize emeklerinize saglik. BLOGUMDA ETKINLIK VAR KATILIRSANIZ beklerim, sizi ve tüm okuyanlariniz davetlidir, sevgiler...
Canım cok tesekkürler harıka tarıf için, tarifi aldım katkıların için teşekkürler, gene beklerim, tarifin nefis olmuş, sevgiler...