Damalı Pasta

Bu hafta sonu çok yoğun geçirdim. Dün hem annemin akrabalar arası günü vardı hem de Füsun annemin doğum günüydü. Füsun annem de geldi annemlere ve biz ona sürpriz bir doğum günü kutlaması yaptık. Ona papatya şeklinde bir doğum günü pastası hazırladım. Fotoğraflarını bir sonraki kayıtta yayınlayacağım. Öncelikle yaptığım ve kesinlikle tadına bayıldığım damalı pastamı sizlere sunmak istiyorum. Kesinlikle size de denemenizi tavsiye ederim.
Ben keki damalı pişirmedim. Hafif Tarif adresinde damalı pastanın nasıl daha kolay yapılacağı anlatılıyordu ben bu şekilde yaptım. 2 adet pandispanya pişirdim. Biri sade diğeri kakaolu. Ve linkte anlatıldığı şekilde çeşitli boylardaki tencere kapakları ve benzeri yuvarlak cisimlerle değişik çaplarda çemberler kestim. Ve bir sade bir kakaolu olmak üzere dizdim. Ama bu noktada eğer aralarına krema sürmeden yapacaksanız bu pastayı kesinlikle damalı pişirmenizi öneririm. Çünkü ben pastamda aralara krema koymak yerine ahududu glazürü sürdüm. Tabi kekler tam olarak birbirine yapışmadığı için keserken dağıldı. Ya aralarına krema sürün ve keklerin halkalarının birbirine krema aracılığıyla yapışmasını sağlayın ya da mutlaka damalı pişirin. Damalı pişirmek için sıkma torbanızla kek kalıbınıza bir sade bir kakaolu kek malzemesiyle halkalar yaparak pişirebilirsiniz. İşte tarifim,


DAMALI PASTA



Malzemeler:

    *  1 sade pandispanya
    *  1 kakaolu pandispanya

Ahududulu Glazür için;

    * 150 gr ahududu reçeli (marmelat da kullanabilirsiniz)
    * 4-4,5 yemek kaşığı su

Çikolatalı Ganaj için;

    * 300 gr bitter çikolata (3,5-4 kare paket)
    * 300 ml süt kreması (5 kahve fincanı)

Süslemesi için;

    * 125 gr bitter çikolata (1,5 kare paket)
    * Kakao

Hazırlanışı:

1) Biri sade biri kakaolu pandispanya yukarıda anlatıldığı şekilde bir halka kakaolu bir halka sade olacak şekilde tekrar dizilir.

2) Ahududulu glazürün hazırlanması: Küçük bir tencerede ahududu reçeli ile suyu karıştırın. Marmelat eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Glazürü süzgeçten bir kaseye süzün. Glazür ılıkken (kolay sürülebilmesi için) ara katlara iyice glazürü sürün. Çok katı kıvamlı olmayan bir glazür hazırlarsanız kek glazürü iyice emiyor.

3) Çikolatalı ganajın hazırlanması: Çikolatanızı doğrayın. Bir kaseye koyun. Kremayı küçük bir tencerede kaynatıp kaynadıktan sonra çikolatanın üzerine dökün. Çikolata ve kremayı çikolata bütünüyle eriyene ve homojen bir karışım olana kadar çırpın. Soğuduktan sonra tekrar çırpın ve krema kıvamına gelen ganajın bir kısmını üst süslemesi için kenara ayırın. Kalan kısmı pastanın ara katlarına sürün. En son pastayı ganajla kaplayın ve pastanın dış kısmındaki çikolatayı hazırlamak için soğumaya bırakın.

4) Çikolatayı benmari usulu eritin. (Temperleme işlemi yapabiliyorsanız temperleme yapın) Erimiş çikolatayı pastanın çevresi kadar kestiğiniz yağlı kağıda veya desenli çikolata transfer jelatinine incecik yayın. Henüz donmadan pastanın çevresine yerleştirin ve soğumaya bırakın.

5) Pastanız biraz soğuyup çikolata şekil aldıktan sonra üst süslemesi için ayırdığınız ganajı krema sıkma torbasına alın ve istediğiniz şekilde sıkın. (Ben damla şeklinde yapmaya çalıştım) Üzerine kakao eleyin ve varsa sıkma torbanızla yağlı kağıt üzerinde yapacağınız çikolata desenlerle süsleyin. Bir kaç saat buzdolabında dinlenmeye bıraktıktan sonra çikolata transfer kağıdını veya yağlı kağıdı sıyırın ve servis yapın :) Afiyet olsun.

İşte bu da benim damalı pastam...

 
 
 
 
 
 

Kategoriler: ,,,. Sık kullanılanlara ekle.

Damalı Pasta için 5 Yorum

  1. Adsız says:

    güzel görünüyor tarifini merakla bekliyorum

  2. Adsız says:

    u nasil guzel bir goruntu
    pastanin sekli ve suslemesine bayildim...
    emeginize saglik

    www.yenitadlar.blogcu.com

  3. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor:) Eminim tadı da görüntüsü gibi çok güzeldir:)

  4. Sitenizi yeni keşfettim ve biraz gezindim. Yaptıklarınızın hepsi çok güzeller, en çokta damalı pasta dikkatimi çekti çok güzel olmuş,ama üst süslemesini küçük olanlar ne ile yaptınız anlayamadım. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

  5. Sevim Hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yaptıklarımı beğenmenize sevindim ben de sizin sitenizi yeni gördüm sizin de yaptıklarınız çok güzel takip edeceğim. Damalı pastamın aslında detaylı tarifini verecektim ama sonraya bırakmıştım şimdi de yorumunuz sayesinde tarifini eklemediğimi fark ettim. Ben pastanın üst kaplamasını bitter çikolatalı ganaj kullanarak yaptım. En üstünü de sıkma torbası ve yuvarlak uç kullanarak ganajı damla damla sıkarak şekil verdim. En kısa zamanda detaylı tarifini ekleyeyim.

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam