Bisküvi Kurabiye

Hafta sonu aldığım bisküvi pompasını denedim. İlk etapta alışması zor gibi gelse de çok pratik olduğu kanaatindeyim. 20 tane ucu var ve farklı farklı istediğiniz şekilde kurabiye çıkıyor. Ben sadece bir kaç uçla denedim. Bakalım kurabiyeleri beğenecek misiniz? Bu arada kurabiyenin lezzetini herkes çok beğendi. Kahvenin, sahlep'in veya sıcak içeceklerin yanında ikram da edebileceğiniz ağızda dağılan bir kurabiye oldu.

 
Tarifi;
Malzemeler:

  • 125 gr oda sicakliginda yumusamis margarin/tereyağı
  •  2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Önce şeker ve katı yağı iyice çırpın. Sonra sıvı yağ ve yumurtaları ekleyin. Bir su bardağı kadar unu vanilya ve kabartma tozu ile eleyerek karışıma ekleyin. Ardından kulak memesinden daha yumuşak bir kıvama gelene kadar yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kıvam alınca ister benim kullandığım gibi bisküvi pompası ile ister elinizle istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. 
Not: Kakaolu yapmak isterseniz kıvam almaya yakın 1-1,5 tatkı kaşığı kakaoyu ekleyin. Kakao ekliyorsanız un miktarını biraz azaltmalısınız, kakao ekleyince zaten kıvam alacaktır. (Kakao miktarını isteğinize göre azaltıp artırabilirsiniz. Ben çikolata rengini alana kadar göz kararı ekliyorum)

 
Bisküvi pompasının resmini çekmeyi unutmuşum resmini çekip buraya koyana kadar internetten bulduğum bu fotoğrafı eklemek istedim. Hoş şekiller çıkartıyor ve kullanımı da oldukça kullanışlı geldi bana.

 

Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

Bisküvi Kurabiye için 6 Yorum

  1. CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.YALNIZ BİR RİCAM OLCAK BU BAHSETTİĞİN POMPANIN RESMİNİDE YAYINLARSAN DEĞİŞİK BİR ŞEY GALİBA.

  2. Teşekkür ederim :) Haklısın pompanın resmini koymayı unutmuşum. Aslında evde fotografını çekmeyi unutmuşum ama şimdilik internetten bulduğum bir resmini koyayım bari :)

  3. Adsız says:

    çiğdem merhaba bendede aynı pompadan var ama iade etmeyi düşünüyordum ki senin kurabiyeleri gördüm.(benim kurabiye tarifimde sıvı yağ yoktu sanırın onun için)
    pompaya hamuru koyup sikmaya çalıştığımda pompanın ağzı acıldı ne kadar denesem olmadı birde senin tarifle deneyip öyle iade etmeye karar vereceğim yazın için cok teşekkürler bu arada merak edenler için ben realden aldım

  4. İade etmeyi düşünmeden önce bence mutlaka bir dene. Hamurun da normalden (kulak memesi kıvamından) biraz daha yumuşak olması gerekiyor. Ben sıkıntı yaşamadım. Umarım sen de memnun kalırsın :)

  5. Canım merhaba..Kurabiyeler çok cici olmuş.Ellerine sağlık..Sevgilerimi bıraktım..

  6. Adsız says:

    Merhaba, alabildiği kadar unun tahmini miktarı nedir acaba?

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam