Havuçlu ve Portakallı Kek

Diyette olup tatlı yapmama katı kuralıma rağmen bu hafta sonu eşimin yoğun ısrarlarına dayanamayıp kek yaptım. Havuçlu cevizli tarçınlı bir kek olsun dedim. Ve işte tarifimiz...



Havuçlu ve Portakallı Kek

Malzemeler:

* 2 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tarçın
* 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
* 1 pk. kabartma tozu
* 5 yumurta
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 3/4 su bardağı esmer şeker
* 200 gr havuç(robotta çekilmiş)
* 100 gr ceviz (robotta çekilmiş)
* 3/4 su bardağı fındık yağı
* 1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
* 1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya aroması.

Hazırlanışı:

1. Önce kuru malzemeleri karıştıralım: Unu kabartma tozu ile eleyelim. İçine tarçın ve hindistan cevizi ekleyip karıştıralım.
2. Yumurtaları toz şeker ve esmer şeker ile eriyinceye ve kabarana kadar çırpalım.
3. Çırptığımız yumurta ve şeker karışımı içine fındık yağı, portakal suyu, vanilya özütünü ekleyip çırpalım.
4. Kuru malzemeleri karışıma ekleyip çırpalım.
5. Havucu ve cevizi de ekleyip karşıtıralım ve 26 cmlik yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
6. 180 derecede 50-55 dk(fırın ayarınıza göre değişiklik gösterebilir) pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun..

Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

Havuçlu ve Portakallı Kek için 2 Yorum

  1. nefisss görünüyor bu kek ellerinize sağlık:)
    sevgiler..

  2. Deniz Hanım çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam