Gül Tatlısı

GÜL TATLISI
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1/2 paket oda sıcaklığında margarin 
  • 1 su bardağı irmik  
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • ½ paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 1/4'lük parçalara ayrılmış ceviz içi
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  •  ½ limonun suyu
Hazırlanışı:
  Öncelikle bütün malzemeleri karıştırarak özlü bir hamur elde edin. Hamuru çok kalın olmayacak şekilde bir kaç mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların 5 tanesini arka arkaya dizin. Ben yaparken koymamıştım ama dilerseniz siz en baştaki yuvarlağın 2 ucuna, bütün cevizleri ikiye veya dörde ayırıp koyabilirsiniz. Hamuru rulo yapıp ortadan ikiye kesin. 180 derece fırında 25-30 dk pişirin. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetleyin. Tatlınızı gıda boyası ile renklendirmek isterseniz bir kürdanın ucuyla aldığınız boyayı hamurunuza katarak rengi yedirene kadar yoğurmanız yeterli olacaktır.












Kategoriler: ,. Sık kullanılanlara ekle.

SEN DE YORUM YAZ

Yorumunuz için şimdiden çok çoook teşekkür ederim ;) Mutlu günler dilerim..Sevgiler..(Çiğdem Acar)

Ajandam