GÜL TATLISI
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı irmik
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- ½ paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- 1/4'lük parçalara ayrılmış ceviz içi
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- ½ limonun suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle bütün malzemeleri karıştırarak özlü bir hamur elde edin. Hamuru çok kalın olmayacak şekilde bir kaç mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların 5 tanesini arka arkaya dizin. Ben yaparken koymamıştım ama dilerseniz siz en baştaki yuvarlağın 2 ucuna, bütün cevizleri ikiye veya dörde ayırıp koyabilirsiniz. Hamuru rulo yapıp ortadan ikiye kesin. 180 derece fırında 25-30 dk pişirin. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetleyin. Tatlınızı gıda boyası ile renklendirmek isterseniz bir kürdanın ucuyla aldığınız boyayı hamurunuza katarak rengi yedirene kadar yoğurmanız yeterli olacaktır.