Kala Çiçekli, İncili Pasta

Herkese mutlu haftalar dileyerek söze başlamak istiyorum. Pazartesi sendromunu yaşadığım şu dakikalarda biraz mola vererek geçen hafta güzel mi güzel iki bayan için hazırladığım doğum günü pastasını yayınlamak istedim :D. Onlar kadar zarif ve güzel olmasını istedim pastanın. Nasıl bir şey yapacağımı düşünürken ve kitapları karıştırırken Cocolat'ın kitabında bir benzerini gördüğüm Kala çiçekli pastayı denemek istedim ama pastaya zariflik katacağını düşündüğüm beyaz güller de ekleyip tasarımı da biraz değiştirdim. Ve sonuçta bu pastam çıktı ortaya. Pastanın sahipleri olan Tuğçe ve Fulya Abla'm dan o kadar güzel yorumlar aldım ki Facebook sayfamda. Hatta yorumlardan bir tanesi bana tazminat davası açacaklarıyla ilgiliydi ki pastayı yerken parmaklarını da yemişler :) O kadar güldüm o kadar mutlu oldum ki bu yorumu okuyunca. Benim için pastalarımın sadece dış görünüşünün değil içinin de beğenilmesi çok önemliydi, beğenilmesine çok mutlu oldum :) Bakalım bloğumu takip eden siz sevgili dostlarım sizler de beğenecek misiniz acaba pastamı?
Sevgili Tuğçe'nin ve Fulya Abla'mın doğum gününü kutluyor, onlara nice nice mutlu, sağlıklı seneler diliyorum..
Herkese de mutlu, sağlıklı, huzurlu günler diliyor, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum...
Sevgiyle kalın..

NOT: Bu arada pastamız kakaolu pandispanya, kakaolu krema, muz ve çikolata parçacıklarından oluşuyor.

Kategoriler: , | 4 Yorum

Winnie The Pooh Pastası

Bir önceki kaydımda Gonca Hanım'ın oğlu Kaan için yaptığım birinci pastayı eklemiştim. Bu pasta da Kaan için yaptığım ikinci pasta. İçi Gonca Hanım'ın isteği üzerine kakaolu pandispanya, kakaolu krema ve çilekli.
Kaan'cığımıza tekrar nice sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum :)


Kategoriler: , , | Sen de yorum yaz

Mickey Mouse ve Arkadaşları Pastası

Arka arkaya gelen 3 pasta siparişimi de tamamlamış ve pastaları teslim etmiş bulunmaktayım. Pastalarımı  sahiplerine teslim edip yüzlerindeki tebessümü gördüğümden beri yüzüme kocaman bir gülümseme yayılmış bir şekilde geziniyorum evde :) Darısı diğer siparişlerime..

Bu pastamız da sevgili Gonca Hanım'ın oğlu Kaan için hazırladığım birinci pastaydı. Bu pasta öğlen; bir sonraki kaydımda ekleyeceğim pasta da akşam kesilecekti. Gonca Hanım'ın isteği üzerine pastanın pandispanyası kakaolu pandispanya, içi kakaolu krema, muz,çilek ve kivi parçalı. Mickey Mouse ve arkadaşlarının karakterlerini çalıştım pastada. Onların bebek hallerini yaptım. Umarım Kaan'cık da beğenmiştir. Nice yıllara Kaan'cım..

Kategoriler: , , , | 2 Yorum

Vişneli Turta

Vişneli Turta

Tarifi;
Malzemeler:
  • 3 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne (Dondurulmuş olabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Krema için;
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2çorba kaşığı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya (Dr. gourmet olanlardan kullandım)
Nişasta, toz şeker ve vişneleri tencerede karıştırın. Az kaynatıp soğumaya bırakın. Yoğurma kabında margarin pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurup tart kalıbınıza yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Krema malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Krema ılınınca pişen tart hamurunuzun üzerine kremayı yayın. Kremanın üzerine pişirdiğiniz vişneleri dizin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis edin.

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

İlk ödülümü aldımmmmm :)


İlk ödülüm olan Tatlı Blogger ödülümü benim canım arkadaşım Tuğçe'den (http://balgozlukiz.blogspot.com) aldım. Çok mutlu oldum :) Kendisine çook teşekkür ediyorum.
Aslında bu ödülü tüm blog arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum ama kural gereği 10 kişiyi seçmem gerekiyormuş.

Kurallar :
1) Bu ödülü 10 tatlı blogger'a gönderin.
2) Bu ödülle ilgili bir post yazın fotoyu ve ödülü göndereni yazın.
3) Ödülü blogunuza koyun.
4) Ödüllendirdiğiniz 10 kişiyi yorumla bilgilendirin

Benim ödüllendirdiklerim ise;

http://tatliozlemi.blogspot.com/
http://pastamarzipan.blogspot.com/
http://pollythecook.blogspot.com/
http://www.kirmizimutfak.net/
http://ayseminmutfagi.blogspot.com/
http://hayattanazicik.blogspot.com/
http://petunyalarim.blogspot.com/
http://ceylanmogul.blogspot.com/
http://miskokululezzetler.blogspot.com/
http://evdepasta.blogspot.com/

Kategoriler: | 8 Yorum

Anneler Günü Pastası: Çiçek Sepeti Pasta

Veee işte çok değişik ama bir o kadar da beğenilen bir pasta ile karşınızdayım :) Sanırım her yaptığım pasta da kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Daha önümde çoook uzun bir yol var ama kısa sürede bu noktalara kadar gelebildiğim için de kendimle gurur duyuyorum sanırım emeklerimin çabalarımın karşılığını almaya başladım. Bu pastayı da her pastamda olduğu gibi zevkle yaptım. Sağolsun yanımda Özlemcim vardı da beraber tamamladık pastamızı. Bakalım siz de beğenecek misiniz?






Kategoriler: , , , | 6 Yorum

Anneler Günü Pastası: Şapka Pasta

Anneler gününe yapmam istenen pastalarımın tasarımı bana bırakılmıştı ben de düşündüm ve bir tanesini şapka şeklinde yapmaya karar verdim :) Meralciğimin hazırladığı video sayesinde ben de gül yapımını öğrenmiş bulunmaktayım :) Meralciğim teşekkür ederim :D Bakalım pastamı beğenecek misiniz?

Kategoriler: , , | 1 Yorum

Anneler Günü Hediyesi: Lezzet Çiçekleri..

Yoğun bir hafta sonunun ardından sonunda bloğuma yeni fotoğrafları zevkle eklemeye başladım :) Pasta siparişlerim arasında vakit bulabildiğim kısıtlı zamanda Özlemciğimle beraber annelerimize lezzet çiçeği yapalım dedik ve işte şirin mi şirin bu saksılar çıktı ortaya...

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

1 Yaş Pastası

Sevgili arkadaşım Figen'in yeğeni Elif'in 1 yaş pastasını hazırladım. Çok keyif aldım pastayı yaparken. Elif'ciğin 1 yaşını kutluyor, sağlıklı, mutlu nice yaşlar diliyorum.
Ve işte pastamız..

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

Pastacılık Malzemelerimi Nereden Alıyorum - 2

Bir önceki kaydımda pastacılıkla ilgilenen tanıdığım insanların içten, samimi ve yardımsever kişiler olduklarından bahsetmiştim.

İşte malzeme arayışı içerisinde karşılaştığım ve samimi bulduğum bir diğer kişi de Esra Hanım. Sitesini (http://sekershop.blogspot.com) keşfettikten sonra e-posta aracılığıyla yazışmalarımızda tanıdım kendisini. Hakikaten benim bitmek bilmeyen sorularıma ve isteklerime :) sabırla yanıt veren biridir Esra Hanım. Her zaman gecenin ilerleyen saatlerinde bile yanıt vermiştir bana.

Kendisine de buradan sonsuz teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletmek istiyorum.

Sizde internet sitesi aracılığıyla  (http://sekershop.blogspot.com) Esra Hanım'la irtibata geçip ondan güvenle malzeme alabilirsiniz.

Mutlu bir hafta sonları diliyorum..
Sevgiyle kalın.. 

Kategoriler: | 2 Yorum

Pastacılık Malzemelerimi Nereden Alıyorum - 1

Pastacılıkla uğraşmayı gerçekten çok seviyorum. Sadece güzel pastalar ortaya çıkarabilmek için değil yeni yeni insanlar tanımak, blog arkadaşlarımın olması.. Bu öyle bir dünya ki herkes bu dünyanın güzelliklerinin farkında, tanıştığım, tanıdığım herkes sevecen, içten, samimi ve bir o kadar da yardımsever. Çok güzel paylaşımlar içerisindeyiz diye düşünüyorum.

İşte bu insanlardan birisi de sitesini ( www.pastakalip.com)  malzeme için keşfettiğim Şule Hanım. Kendisiyle yüzyüze tanışmasam da gerek e-posta ile gerekse telefonla haberleşmelerimizde bana çok çok yardımcı olan biri. Ben pastacılık malzemelerimin bir kısmını ondan alıyorum. Bir gün öncesinde verdiğim bir sipariş ertesi gün sorunsuz bir şekilde elimde oluyor. Kendisine buradan çok çok teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletmek istiyorum..

Siz de malzemelerinizi Şule Hanım'dan güvenle temin edebilirsiniz..

Kategoriler: | 1 Yorum

Ajandam