Vişneli Turta
Tarifi;
Malzemeler:
- 3 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne (Dondurulmuş olabilir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 1 çorba kaşığı un
- 2çorba kaşığı tozşeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya (Dr. gourmet olanlardan kullandım)
Nişasta, toz şeker ve vişneleri tencerede karıştırın. Az kaynatıp soğumaya bırakın. Yoğurma kabında margarin pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurup tart kalıbınıza yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Krema malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Krema ılınınca pişen tart hamurunuzun üzerine kremayı yayın. Kremanın üzerine pişirdiğiniz vişneleri dizin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis edin.