Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 72.Hafta - Şaşırtan Börek

Bu böreğin tarifi Oktay Usta'dan. Ben iç malzemelerinde ufak değişiklik yapıp hazırladım bu böreği. Lezzetli olduğu kadar görüntüsü de güzel oldu bence. Denemenizi tavsiye ederim.

Bu tarifi Porselen Demlik Çay Saati 72. Hafta Etkinliği'ne ev sahipliği yapan http://guloannemutfakta.blogspot.com/ bloğunun sahibesi sevgili arkadaşım Gülten Hanım'a gönderiyorum.


Şaşırtan Börek

Malzemeler:

* 4 yufka
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta

İç Harcı için

* 250 gr. kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 1 adet biber
* 4 havuç
* 1/2 paket ıspanak (ben temizlenmiş paket olanlardan kullandım)
* 1/2 kalıp (250gr) böreklik beyaz peynir
* 3-4 dal maydonoz
* 4 közlenmiş kırmızı biber
* 1 avuç ceviz
* 1 diş sarımsak
* Tuz
* Karabiber
* Sıvıyağ

Hazırlanışı:
1. Önce kıymalı harcı hazırlayalım: Kıyma ve bir adet ince doğranmış soğanı kavurup içine doğranmış biber ekleyip soteleyerek, tuz, karabiber ekleyip kıymalı harcı hazırlıyoruz.
2. Ispanaklı harç: Diğer soğanı ince doğrayıp, iyice yıkanmış doğranmış ıspanak ile soteliyoruz. (Börek içerisinde de pişeceği için çok kavurmamaya özen gösterin.)
3. Havuçlu harç: Havuçları rendeleyip sıvıyağ ile soteliyoruz.
4. Kırmızı biberli harç: Közlenmiş kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz. İnce iri dövülmüş ceviz ve sarımsak rendeliyoruz.
5. Peynirli harç: Beyaz peyniri iyice çatalla ezip içine ince kıyılmış maydonozu ekliyoruz.
6. Yufkaya sürmek için süt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
7. Bir yufkayı tam ortadan bölüyoruz. Her tarafına hazırladığımız karışımı sürüyoruz. İki kenarından boşluk kalacak şekilde düz tarafına kıymalı harcı uzunlamasına koyuyoruz. Uzun bir rula haline gelecek şekilde sarıyoruz ve bir tarafa koyuyoruz.
8. Yufkanın diğer yarısına gene hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Havuçlu harcı koyuyoruz ve onu da rulo şekline gelecek şekilde sarıyoruz.
9. Közlenmiş biberli, ıspanaklı ve peynirli harçları da aynı şekilde yufkalara bölüştürüp sarıyoruz. (Ben peynirli harcım biraz fazla olduğu için 2 tane peynirli rulo yaptım)
10. Bir tam uyfkayı açıp hazırlanan karışımdan her yerine sürüyoruz. Önceden hazırladığımız ruloları tek tek yerleştiriyoruz ve yufkayı sıkıca sarıyoruz. Üzerine kalan yumurtalı karışımı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz.
11. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
12. Biraz ılıdıktan sonra keskin bir bıçak yardımı ile ince ince dilimliyoruz ve sonuç resimdeki gibi. Afiyet olsun :)

Kategoriler: , | 1 Yorum

Yeni Yıl Cupcake'leri 2...

Ve işte bu sene taze taze çıkmış cupcake'lerim. Bu hafta sonu epey yoğundum :D Hem Şimşek McQueen Pasta, yeni yıl cupcakeleri ve tabi iki en tatlı pastam oğluşumla iş başındaydım. Bu yıl cupcakelerimi iş yerindeki arkadaşlarım için hazırladım. Aslında daha güzel tasarımlar vardı kafamda ama 30 adet cupcake'i hızla süslemek ve paketlemek gerektiği için sade tasarımlarla şekillendirebildim cupcake'lerimi.




Kategoriler: , | 2 Yorum

Yeni Yıl Cupcake'leri...

Geçen sene neler yapmışım. Hiçbirini yayınlamamışım meğer. Gömü bulmuş gibiyim. Hepsini teker teker yayınlayacağım. İşte geçen sene bir davet sofrası için hazırladığım yeni yıl cupcakeleri...


Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

Şimşek McQueen Pastası

Önceki Şimşek McQueen Pastama benzer bir pasta ile karşınızdayım. Arkadaşım Sena oğlu Ömer Görkem için o pastaya benzer bir pasta istedi ve ben de az önce pastayı teslim etmiş bulunmaktayım :D Her zamanki gibi ağzım kulaklarımda bir pasta daha yapmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyim. Umarım Sena ve oğlu Görkem de pastayı beğenmiştir. Görkem'in doğum gününü kutluyor, nice sağlıklı, mutlu yaşlar diliyorum. Ve işte pastamız...





Kategoriler: , , , | 1 Yorum

Yılbaşı Pastası

Daha önce yayınlamayı unuttuğum hamileyken yaptığım bir kaç pasta, kurabiye vb. varmış. Nasıl da ihmal etmişim bloğumu ve sizleri. Ama artık tam hızla döndüm ya meydanlara hemen eklemem lazım bu emeklerimi..

Bu geçen sene yapmış olduğum yılbaşı pastasıydı bu pasta. Bu sene yapabilir miyim bilmiyorum ama hazır yılbaşı yaklaşmışken bari bir yılbaşı pastası ekleyeyim dedim. Umarım beğenirsiniz.






Kategoriler: , , | Sen de yorum yaz

Dalgalı Pasta

Herkese merhaba, dedim ya başladım bir kez çalışmalara tam gaz gidiyorum. Bebişime de vakit ayırıyorum merak etmeyin :) Sipariş almaya başladım bu arada ilk siparişimi aldım. Ayrıca siparişle ilgili genel bilgileri bir sayfa oluşturup buraya ekleyeceğim.
Eveeet gelelim pastamızaa...Adı üstünde kesildiği zaman dalga şekli olan bir pasta bu pasta. Tarif Dr. Oetker'in kitabından ama tahmin ettiğiniz üzere kendi damak zevkime göre yeniden yorumlayıp en çok beğenilen tarifi sunuyorum size.
Ayrıca bu tarifi http://anneminkiziyim.blogspot.com bloğunun sahibesi arkadaşıma gönderiyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum. 



Dalgalı Pasta


Malzemeler


Keki için..
* 5 yumurta
* 250 gr margarin (yumuşamış)
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 damla vanilya aroması veya vanilya özütü
* 1 tutam tuz
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
* 3-4 yemek kaşığı süt
* 1 su bardağı suyu süzülmüş çekirdeksiz vişne

Kreması için..
Öncelikle vanilyalı puding pişirilecek
* 4 su bardağı süt
* 2,5 yemek kaşığı un
* 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 damla vanilya aroması veya vanilya özütü
* 1 yumurta sarısı
* 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

veya bu malzemeler yerine

* 1 paket vanilya aromalı puding
* 3 su bardağı süt
* 80 gr(1 paket) krem şanti
* 1/2 (yarım) su bardağı soğuk süt

Üzeri için..
* 2 paket(160 gr) bitter çikolata
* 1 kutu krema

Hazırlanışı

1. Margarini küp küp doğrayıp bir çırpma kabında mikserle 1 dakika çırpın.
2. Üzerine toz şekeri azar azar ekleyerek 2 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini yarımşar dakika çırpın.
4. Vanilya aromasını ekleyin çırpın.
5. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu eleyip karışım üzerine ekleyin ve 2 dakika çırpın.
6. Hamurun 2/3 ü kadarını 25x30 luk bir kalıba üzerini düzelterek yayın.
7. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyip çırpın ve tepsideki beyaz hamurun üzerine fazla bastırmadan yayın.
8. Üzerine vişneleri aralıklarla sıralayın.
9. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dk pişirin. Kürden testi yapmayı unutmayın :)
10. Keki fırından çıkarıp soğutun.
11. Pudingi ister kendiniz verilen ölçülerde kendiniz yapın. İsterseniz 1 paket vanilyalı pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve soğumaya bırakın. Ben hazır kullanmamaya dikkat ettiğim için  herşeyi kendim yapmaya çalışıyorum. Püf: Pudinginizin soğurken kabuk bağlamaması için tencereyi streç filmle kapatın.
12. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile çırpın ve soğumuş pudinge ekleyip çırpın.
13. Hazırladığınız kremayı soğumuş kekin üzerine yayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
14. Kremayı küçük bir kapta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
15. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın ve küçük küçük kırdığınız çikolatayı içine ekleyip iyice karıştırın (Yani ganaj elde edin)
16. 10-15 dk bekletin ve pudingli kekin üzerine yayın.
17. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilerseniz üzerine çatalla çizgiler çizebilir veya benim yaptığım gibi şeker hamuruyla süslemeler yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

Kategoriler: , | 3 Yorum

Doruk'umun Bebek Çikolatası ve Kurabiyeleriyle Herkese Merhaba...

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba..


Bebeğim Doruk dünyaya geldi ve ben oğlumla beraber yepyeni bir yaşam tarzına alışmaya çalışıyorum. Meğer ne kadar zormuş anne olmak…Ama bir o kadar da mükemmel bir duygu annelik. İsteyen her bayanın anne olmasını canı gönülden isterim.


Biliyorsunuz çok uzun bir süredir çalışmalarıma ara verdim. Ama artık ara verdiğim çalışmalarıma yeniden başlamanın heyecanı içerisindeyim. Bu yeniliğe sayfamın temasını değiştirip ÇAK Çikolata ve Pasta'ya yepyeni bir yüz getirerek başlamak istedim. Tabii ki tüm zamanımı ve enerjimi bebeğime harcamak istiyorum ama pastacılık benim için vazgeçilmez bir tutku ve aralıklarla da olsa vakit bulabildiğim her süreyi yepyeni ürünler yaparak ve kendimi geliştirerek geçirmek istiyorum.  


Bu zamana kadar neler yaptım bir bakın bakalım. Tabii bu zamana kadar yaptıklarım malumunuz benim birtanem, bebeğim Doruk için...


Ve işte Doruk’um için yaptığım bebek çikolatası, kurabiyeleri ve bebek odası süslemeleri…


Öncelikle doğum doktorum Prof. Dr. Esra Kuşçu için hazırladığım bebek çikolatasını sunmak istiyorum. Kendisi için ne yapsam azdır. Buradan ona bir kez daha oğlumu sağlıkla kucağıma almama vesile olduğu için teşekkür ediyorum ve sizlere kendisi için hazırladığım çikolatanın bir fotoğrafını ekliyorum…




Doruk’um için yaptğım bebek kurabiyeleri...










Bunlar da Doruk’umun doğumu için hazırladığım bebek çikolataları…



Doruk'umun bebek odası süslemelerini de ben kendim yaptım. Bakalım beğenecek misiniz?
Takı yastığımız...

Çikolata,kurabiye ve lohusa şerbeti tepsisi...






Kategoriler: , , , | 3 Yorum

Belki de bir Canon 600D Kazanırım :) Belki de Siz Kazanırsınız

Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarakCanon 600D Manfrotto tripod ve Kata sırt çantası kazanma şansı yakalayın! http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/ sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sen de yorum yaz

Şiddetle Kınıyorum!


Böylesine bir yazı yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Şu an o kadar sinirliyim ki anlatamam. Belki bir çoğunuz karşılaşmışsınızdır bu durumla. Ben de bugün tesadüfen nette gezinirken yapmış olduğum "Uğur böcekli Kanepeler" başlıklı yazımdaki resmin aynısını başka bir sitede gördüm. Tabi ne bir referans gösterme ne bir şey! Tabağımı tanır tanımaz beynimden vurulmuşa döndüm. Tabi hata benim hatam watermark eklemeyi ihmal ettiğim bir resim üzerinde gayet sağ tık yapılıp kaydedilmiş. Ben Bilgisayar Mühendisiyim sağ tık yapılmasını engelleyemez miydim? Print Screen yapılmasını engelleyemez miydim? Farklı insanların yazmış olduğu tarifler denenebilir, başka malzemeler eklenebilir veya aynen yazılabilir ama alıyorsan bir başkasından ona ithafen de bir yazı yazmalısın. Bu tarifini aldığın kişiye saygıdır. Yazmıyorsan da kendi yaptığının resmini koy bari. Niye başkasının yaptığını alıyor da koyuyorsun ne büyük bir saygısızlık. Ben saklamadım adresini bu kişinin çünkü kendisini uyardım ama halen cevap gelmeyince artık kendisini ayıplamaktan başka yapabileceğim bir şey yok bu noktada. Sadece söylüyorum ki yaptıklarımı kopyalayanlar kendini bir şeyler yapıyorum diye kandıranlardır onların becerisi de kendine ait olmayan şeyleri almakla sınırlıdır.

2 Yorum

Ajandam