Prenses Pasta

Hep böyle bir pasta yapmak istemiştim. Prenseslere layık tam kokoş bir pasta . Sonunda istediğim oldu ve 8 yaşındaki güzel bir hanımefendi için böyle bir pasta tasarladım. Pasta bittiğindeyse çok güldüm be kadar kokoş yapmışım diye. Ama inanılmaz keyifli bir çalışmaydı benim için.

Gördüğünüz prenses ayakkabısı ve tacı şekerden (şeker hamurundan). Onların bir iki gün öncesinden hazırlayıp biraz kurumaya bıraktım. Pastanın üst süslemesi de o an aklıma o şekilde geldiği için royal icing kremasıyla hazırlandı.

Pastanın içi kakaolu pandispanya, kakaolu krema, muz ve çikolata parçacıklarından oluşuyor.

Güzel prensese nice sağlıklı,mutlu yıllar diliyorum...







Kategoriler: , | 5 Yorum

Sürprizli Hediye Kutusu Pasta

Bu pasta benim için çok ilginç bir çalışma oldu. Öncelikle benden 4 ayrı gencin doğum günü kutlaması için pasta istendiğinde tereddüt ettim. Ortak bir alan bulmak pastayı ona göre tasarlamak zordu ben de değişik bir şey yapmak istedim ve daha önce yabancı sitede gördüğüm bir pastanın tasarımında karar kıldım.

Pasta hediye kutusu şeklinde yırtılan paketin içinden bir el kutunun içindeki hediye pastayı ortaya çıkartıyor. Bakalım beğenecek misiniz?

Pastanın içi vanilyalı şeftalili, üstteki küçük pasta ise kakaolu kek, krema ve muzdan oluşuyor.


Kategoriler: , | 2 Yorum

2 Yaş Kurabiyeleri

Sevgili lise arkadaşım Dilek'ciğimin birtanecik tatlı mı tatlı kızı Zeynep'in 2.yaş doğum günü için yaptım bu kurabiyeleri. Aslında Dilekcim benden Zeynep'in pastasını yapmamı istedi ama benim o güne daha önceden alınmış siparişim olduğu için mecburen geri çevirmek zorunda kaldım canım arkadaşımı. Pastasını yapmak kısmet olmadı bari kurabiyeleri olsun dedik ve Dilek'in isteği üzerine üzeri kelebekli ve çiçekli 2 rakamı bulanan 25 adet kurabiye hazırladık. Umarım Zeynep beğenir. Zeynep'in şimdiden doğum gününü kutluyor, nice sağlıklı, mutlu yıllar geçirmesini diliyorum, tatlı yanaklarından öpüyorum..

Ve işte kurabiyelerimiz...



Kategoriler: , , | 2 Yorum

Yoğun İlginize Sonsuz Teşekkürler..:)

24-25 Eylül tarihlerinde 2 tane pasta siparişim ve doğum günü kurabiyeleri siparişim olması nedeniyle şu an itibariyle 3 tane pasta siparişini geri çevirmek zorunda kaldım. Bu yoğun ilginize, güveninize ve desteğinize çok çok teşekkür ediyorum.. Yaptıklarımın beğenilmesi ve takdir görmesi benim için çok büyük mutluluk. Sizlerin de bu desteğiniz sayesinde her geçen gün daha da güzel pastalar, kurabiyeler yapabilmek için daha çok çalışacağım. Herkese teşekkür ederim...:)

Sanırım yakında butik bir pastane açmak şart oldu. Pasta siparişlerimi daha fazla geri çevirmek istemiyorum çünkü ;) :)

1 Yorum

Bayram Kurabiyeleri..

Merhabalar, bu güzel bayram gününde hepinizin, tüm sevdiklerinizin Ramazan Bayramını içtenlikle kutluyor ve şeker tadında bir bayram geçirmenizi diliyorum.. Sevdiklerimizle beraber sağlıklı, mutlu nice bayramlarımız olsun inşallah..

İşte bu güzel bayram gününe yaraşır bir kurabiye demetini daha sunuyorum sizlerin huzurunda. İnşallah hep böyle renkli, şeker tadında bir hayatımız, nice bayramlarımız olsun..

Bu kurabiyelerim her zaman yaptığım şeker hamurlu kurabiyelerimden farklı olarak "Royal Icing" tekniği ile hazırlandı. Bir çoğumuz çok güzel tasarımlar yapılabilmesine olanak sağlayan şeker hamurunu yemesini pek sevmez. Bu nedenle bu sefer hem görsellik açısından güzel tasarımlar yapılabilen hem de yemesi lezzetli royal icing tekniği ile yapılmış kurabiyeler denemek istedim. Bakalım başarılı olabilmiş miyim? Royal İcing tarifini (hem yumurta akı hem de yumurta akı kullanılmadan sadece tozu ile yapılan iki tarifi de) en kısa zamanda ekleyeceğim.
 Herkese sevgiler..


Kategoriler: , , | 2 Yorum

Çikolata Kutusu Pasta

Bu pastayı uzun bir süredir yapmayı planlıyordum :) Tasarımı kafamda vardı ama henüz kime yapacağımı bilmiyordum. Taa ki iş arkadaşım Serdar eşi Hülya'nın doğum günü için benden bir pasta isteyene kadar.. Aslında o çiçekli olan pastalarımı çok beğenmişti. Ama ben böyle bir fikir sununca kendisi de hayır demedi ve ben de başladım pastanın detaylarını düşünmeye.

Dün akşam erken saatlerde başlayıp gene gece yarısına kadar süregelen tatlı bir macerayı da tamamlamış oldum ve işte bu pasta çıktı ortaya....Umarım Hülya da beğenir. Kendisiyle henüz yüzyüze tanışma fırsatım olmadı ama Hülya'cım doğum gününü kutlar, eşinle ve sevdiklerinle birlikte sağlıklı, mutlu nice uzun seneler geçirmeni dilerim...

Ve işte çikolata kutusu şeklinde pastam..
İçi vanilyalı pandispanya, vanilyalı krema ve şeftaliden oluşuyor.



Kategoriler: , , | 6 Yorum

Ajandam