Gül Pasta..

Bugün dedemin perşembe günü ise annemin doğum günü :)
Biz de cumartesi günü dün için bir plan yaptık ve ikisinin doğum gününü beraber kutlamaya karar verdik. Kısıtlı bir zamanım vardı pasta yapmak için. Kafamda tasarlamıştım şeklini. Yaratıcılığımın sınırlarını zorlamaya yapılmamışı yapmaya karar vermiştim ama neli ve süslemesini nasıl yapacağıma karar vermemiştim. Ve sonuçta aşağıdaki pastam çıktı ortaya içi frambuazlı çilekli pasta kremasıyla dolu içinde çileklerrrr... Boool çilekli bir pasta oldu yani :) Bu sefer şeker hamuruyla süslemek yerine krema ile süsleme tekniğini kullanmak istedim. Başarılı olabilmişmiyim bakın bakalım :) İşte benim gül pastam...

  
  
  
  

İyi ki doğdun dedeciğim...
İyi ki doğdun anneciğimmm...
İkinizi de çoook ama çoook seviyorum. İyi ki varsınız..

Kategoriler: , | 4 Yorum

Galatasaraylı Basketbol Forması Pasta

Bugün eşimin kardeşi Can'ikomuzun doğum günü. Dün işten eve gelir gelmez pastasını hazırlamaya başladım. Gecenin ilerleyen saatlerinde yorgun ve bitap düşerken :) pasta bitip şekil aldığında yüzümde bir gülücük oluştu. Can'ımız basketbolu çok seviyor ve aynı zamanda Galatasaraylı. Ben de pastada bu iki konsepti birleştirmeye karar verdim ve sonuç içime sindi. Şimdi de yorgun, uykulu ama inanılmaz keyifliyim. Sürpriz pastasını görünce yüzünün alacağı ifadeyi merakla bekliyorum. İyi ki doğdun Can'cım, iyi ki varsın...

Pastamın pandispanyasını bir gün önceden vanilyalı pandispanya olarak hazırladım ve kremasını da son favorim kestaneli kremadan kullandım. Bir önceki kaydımdan tarifine ulaşabilirsiniz. Ve işte pastamız...

 
  
  
  
NOT 1: Basketbol formamın markasını kendi bloğum olarak yaptım :) Bu fikir için yaratıcı arkadaşım sevgili Özlem'ciğime teşekkür ediyorum o da kayınpederinin doğum gününe yaptığı pastayla bu güzel fikrini yansıttı.

NOT 2: Formada ve basketbol topunda kullandığım markalarla kesinlikle bir alakam yok tamamen doğaçlama bir kaç forma resminden tasarlayarak yaptım.

Kategoriler: , | 6 Yorum

Çiçekli Pasta...

Uzun bir aradan sonra (pasta yapamadığım her dakika bana çok uzun geliyor :) ) yeni pastamı bloğuma eklemenin sevincini yaşıyorum. Şeker hamuru çalışma setlerim yeni geldi ve hemen ilk denememi yaptım :) (Şeker hamuru çalışma aletlerini ben ebay üzerinden satın aldım. Türkiye fiyatlarının yarı fiyatına geliyor.) Pastamın pandispanyası yapmayı en çok tercih ettiğim yoğurtlu sade pandispanya. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Her seferinde değişik tadlar denemek istediğim için bu sefer ara kremamı kestaneli krema yaptım. Tarifi aşağıda. Ayrıca içine kestane ve çikolata parçacıkları koydum. Çok hafif ve lezzetli oldu.

 
  
  
 
 
KESTANELİ KREMA (24-26cmlik pasta için ara kreması)

Malzemeler:

  • 3 yumurta sarısı
  • 400 gr süt
  • 150 gr şeker
  • 3 yemek kaşığı kestane püresi (Şeker oranı biraz fazla gelebilir damak tadınıza göre light kestane püresi koyabilirsiniz ya da şeker bmiktarını biraz azaltabilirsiniz.)
  • 1 paket vanilya (Dr. Oetker gourmet vanilya kullanıyorum)
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 paket süt kreması (100gr)
Hazırlanışı:
Sütümüzü kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz. Diğer tarafta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yumurta ve şekerin rengi açıldıktan sonra bunu sütümüze sürekli karıştırarak yada çırpma teli kullanarak ekliyoruz. Nişastamızı da ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın vanilyanımızı ekliyoruz. Pasta kremamız sıcakken içine kestane püresini ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sıcakken üzerini streç filmle kaplarsanız üstünün kabuk bağlamasını önlemiş olursunuz.
Diğer yandan soğuk olan süt kremamızı koyulaşıp krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Pasta kremamız soğuduktan sonra içine çırpılmış süt kremasını ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra kremamızı kullanabiliriz.
 
  
 

Kategoriler: , | 8 Yorum

Sevgi Çikolatası :)

Arkadaşım sevgililer gününe erkek arkadaşı için benden çikolata istemişti. Ben de hem dolgulu hem de büyük kalpli çikolatalar yapmaya karar verdim. Dolgulu çikolataları tadlarını en çok beğendiğim karamelli, fındıklı ve vişneli olanlardan yaptım. Çikolatalarımı yaptım ama kutusuna gelince epey bir düşündüm taşındım. Erkeğe kırmızı kalpli bir kutu gitmez. Çok aradım kutuculara baktım ama içime sinen şöyle güzel bir kutu bulamadım ve en sonunda her zaman olduğu gibi kutuyu kendim yapmaya karar verdim ve yaptım. Kafamda tasarladığımdan da güzel oldu. Benim içime sindi umarım arkadaşım da beğenmiştir.

 
  
  
  
  
  
  
  
  
 

  
  


Kategoriler: , | 3 Yorum

Beze

Hafta sonu gelen misafirlerime yaptığım tatlılardan 4 tane yumurta akım artmıştı. Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken eşim bana beze yapsana dedi. Ben de hmm iyi fikir zor mu acaba beze yapmak hiç yapmadım ki dedim ve internette araştırmaya başladım beze yapımını. Bir kaç tariften sonra Pastacı Kız'ın tarifini buldum ve başladım beze yapmaya. Süper bi tarif. Tek kelimeyle harika oldu. Tarif için kendisine buradan teşekkür ediyorum. Ben de tarifi belki siz de denersiniz diye burada yayınlıyorum.

  
Tarifi;
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta akı
  • 4 çay bardağı toz şeker
  • 2 damla limon suyu ( bezelerin renginin daha beyaz olması için)
  • Bir çimdik tuz
Hazırlanışı:
Yumurta akına bir damla dahi yumurta sarısı bulaşmamış olmalı. Tozşekeri yumurta akına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip bir tencerede ocak üzerinde kısık ateşte  mikserle 10 dk çırpıyoruz . Çok kısık ateşte çırpmaya özen gösterin çünkü dibi tutabilir.10 dk çırptıktan sonra ocaktan alıp mikserle 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim karışımımız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işlemimiz bitmiş demektir. Fırınımızı 100 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Karışımı sıkma torbasıyla (ben Tupperware'in sıma aparatını kullandım. Uzu kalın olduğu için şekiller hem orta büyüklükte hem de düzgün çıktı.) yağlı kağıt üzerine sıkalım. Tepsiyi fırına koyup bezelerimiz kuruyuncaya kadar pişirelim. Yaklaşık 40 dk alıyor. Kızartmamaya özen gösterin rengi beyaz olmalı. Ben fırın kapağını açıp bir tanesine baktım içi pişmiş mi diye. Zaten fırının ısısı düşük olduğu için yavaş yavaş pişiyor kızarmadan. Ayrıca ben damla çikolatalı olmasını istediğim için içerisine damla çikolata ekledim. Tabi karışım ılık olduğu için damla çikolata eridi ve bezede dalgalı desenler oluştu bu da ayrıca çok hoş bir görüntü verdi denemenizi tavsiye ederim.

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

Tek Kişilik Tiramisu

Tek Kişilik Tiramisu (12 Kişilik)

 
 


Malzemeler:
  • 24 adet kedi dili bisküvi
Kreması için;
  • 3,5 su bardağı (700 ml) süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket labne peyniri (200 gr)
Nescafeli karışım için;
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı tepeleme granül kahve (Nescafe)
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarılarını orta ısıdaki ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca (göz göz olunca) 1 dk daha pişirip ocaktan alın. Muhallebi sıcakken vanilya ve labne peynirini ekleyip karıştırın ve karışımı ılımaya bırakın. 1,5 tepeleme yemek kaşığı kahve ve şeker ile hazırladığınız kahveyi ılımaya bırakın. Kedi dili bisküvileri ikiye bölün, bisküviyi hazırladığınız kahveye batırıp çıkarın ve kaseye koyun. Bisküvileri hızlıca kaseye koyun çünkü dağılabilir. Bisküvilerin üserine 2 yemek kaşığı kadar krema koyun. Kremanın üzerine kahveye batırılmış kedi dili koyun ve üzerine tekrar krema koyun ve üzerlerini örterek 1 gece buzdolabında bekletin. Servis edeceğiniz zaman üzerine kakao eleyin.
 
 

Kategoriler: , | 1 Yorum

Yeşil Mercimekli Kıymalı Börek

Mercimekli börek geçekten çok lezzetli oluyor. Ben sade mercimekli börek yapmak yerine harcına kıyma da ekliyorum daha da lezzetli oluyor. Umarım beğenirsiniz.


Tarifi;
Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı su
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu, Susam (Ben değişik görünmesi için haşhaş da serptim)
Harcı için;
  • 150 gr kıyma
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle mercimeği çok ezilmeyecek kadar haşlayın ve süzün. Diğer tarafta kavurduğunuz soğan ve kıymaya mercimeği ekleyin, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin şöyle bir çevirdikten sonra harcı ılımaya bırakın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla su ve süt ile karıştırdığınız sıvı yağı sürün ( ben genelde börekleri ve gözlemeyi bu şekilde yapıyorum çıtır çıtır oluyor). Yufkanın bir tarafını diğerinin üzerine gelecek şekilde ikiye katlayın. 6 veya 8 eşit üçgen (arzunuza göre böreğinizin boyutuna göre) olacak şekilde bıçak yardımıyla kesin. Her bir üçgenin geniş kısmına harcnızdan biraz koyarak sigara göreği gibi ama daha genişçe ve gevşekçe sarın. Üzerine yumurta sarısı,çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında 30 dk fırınınızın ayarına göre kızarana kadar pişirin.

Kategoriler: , | 2 Yorum

Ajandam