Uzun bir aradan sonra (pasta yapamadığım her dakika bana çok uzun geliyor :) ) yeni pastamı bloğuma eklemenin sevincini yaşıyorum. Şeker hamuru çalışma setlerim yeni geldi ve hemen ilk denememi yaptım :) (Şeker hamuru çalışma aletlerini ben ebay üzerinden satın aldım. Türkiye fiyatlarının yarı fiyatına geliyor.) Pastamın pandispanyası yapmayı en çok tercih ettiğim yoğurtlu sade pandispanya. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Her seferinde değişik tadlar denemek istediğim için bu sefer ara kremamı kestaneli krema yaptım. Tarifi aşağıda. Ayrıca içine kestane ve çikolata parçacıkları koydum. Çok hafif ve lezzetli oldu.
KESTANELİ KREMA (24-26cmlik pasta için ara kreması)
Malzemeler:
- 3 yumurta sarısı
- 400 gr süt
- 150 gr şeker
- 3 yemek kaşığı kestane püresi (Şeker oranı biraz fazla gelebilir damak tadınıza göre light kestane püresi koyabilirsiniz ya da şeker bmiktarını biraz azaltabilirsiniz.)
- 1 paket vanilya (Dr. Oetker gourmet vanilya kullanıyorum)
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 paket süt kreması (100gr)
Hazırlanışı:
Sütümüzü kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz. Diğer tarafta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yumurta ve şekerin rengi açıldıktan sonra bunu sütümüze sürekli karıştırarak yada çırpma teli kullanarak ekliyoruz. Nişastamızı da ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın vanilyanımızı ekliyoruz. Pasta kremamız sıcakken içine kestane püresini ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sıcakken üzerini streç filmle kaplarsanız üstünün kabuk bağlamasını önlemiş olursunuz.
Diğer yandan soğuk olan süt kremamızı koyulaşıp krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Pasta kremamız soğuduktan sonra içine çırpılmış süt kremasını ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra kremamızı kullanabiliriz.