Yılbaşı Pastamız: Kardan Adam

Veeeee sonunda dün gece yılbaşı pastamızı tamamlamış bulunmaktayım :) Bu yılbaşı tüm aile bizde olacağı için çooook ama çok özendim. Aman bir sorun çıkacak aman yapamayacağım diye telaş oldum ama sonunda başardım :) Şimdi de pastamı size gururla takdim edeyim... Bu arada içi kestaneli ve damla çikolatalı ;)

 
 
 
 
Küçükmüş gibi göründüğüne bakmayın koccamaaaaaaaan benim kardan adamım ;)

Kategoriler: , | 8 Yorum

Kurabiye Evimiz :)

Veeee sonunda isteğimi gerçekleştirdim ve yılbaşı için özel olarak kurabiye evimizi annemle beraber yaptık. Ama bu kadar mı eğlenilir. Bu kadar mı keyif alınır. Hiç bu kadar keyif alacağımızı tahmin etmemiştik ama annem de ben de çok eğlendik kurabiye evimizi süslerken. Kurabiye evin tarifini pastaci'dan aldım. Ama detaylı olarak da buraya ekleyeceğim. Şimdiden herkesin yeni yılını kutluyor, sağlık, mutluluk dolu nice yıllar diliyorum.
İşte kurabiye evimizin ve süslediğimiz yılbaşı kurabiyelerimizin fotoğrafları...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Kategoriler: , , | 3 Yorum

PASTACI KREMASI

Ben genelde pastalarımda pastacı Burcu'nun pastacı kremasını kullanıyorum. Tarifi ise;

PASTACI KREMASI

Malzemeler:

  •  250 gr süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:

Bütün malzemeyi tencerede devamlı karıştırarak puding gibi pişirelim. Piştikten sonra mermer tezgahın üzerinde devamlı karıştırarak soğutalım ve soğuduktan sonra pastalarımıza kullanalım.
Ben büyük boyutlu pastalarım için (genelde hep büyük yapıyorum elimin ayarı yok galiba :) ) malzemeyi 3 katına çıkarıyorum yalnız yumurta miktarını 3 katına çıkarmıyorum sadece 4 yumurta kullanıyorum.

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

Pandispanya Tarifi

PANDİSPANYA

Bence pastacılığın temeli pandispanya pişirebilmek ile başlıyor. Pandispanyayı pişirdiğiniz zaman istediğiniz
süslemeyi yapmanız sadece sizin yaratıcılığınızla sınırlı.
Ben de 7 aydır evliyim ve geçen sene sevgililer günü için eşime(o zamanlar nişanlıydık ;) ) yaptığım pastayı saymazsak (ki onda da hazır pandispanya kullanmıştım) yaklaşık 4 aydır pasta yapıyorum tabi iş yerimde çalıştığım süreden arta kalan zamanlarımda.
İlk yaptığım pasta kuzenim, biricik kardeşim sevgili Alev'im için yaptığım doğum günü pastasıydı.
Tabii ki pandispanyam her ne kadar lezzet olarak güzel olsa da şekil itibariyle tam bir fiyaskoydu. Ortası çökmüştü. Üstüne ben de iki katlı pasta yapma kararı vermiştim. Tabi benim için çok büyük bir adımdı bu. Pastacılıktan bi haber olan ben ne işlere kalkışmıştım. Her zaman huyumdur zaten zoru seçmek ;)
Uzun çabalardan ve uğraşlardan sonra pandispanya yapmayı başardım. Niye bu kadar uğraştım; meğer sorun kalıbımdaymış :) ama tabi tarif de çok çok önemli. Kalıbımın kenarları çok ince olduğu için pandispanya kenarlarından çabuk ısınıyor ve kabarıyor, kabarıyor ve ortaya ısı iyi yayılmadığı için ortadan çöküyormuş.
En son, Özlemciğimle farklı bir kalıpla denediğimizde ve muhteşem bir tarif keşfettiğimizde pandispanyamız
kabardı, fosur fosur sünger gibi oldu. Ama tabi tarif tek kelimeyle muhteşem.
Tarifi sevgili Müge Hanım'ın (Hünerli Bayanlar) bloğundan "Pandispanya dosyasından"aldık. Kendisine
buradan böylesine güzel bir dosya hazırladığı için çok çok teşekkür ediyorum.
Ben hep pastalarımda yoğurtlu olan pandispanya tarifini kullanıyorum. Hem süngerli hem de kendinden nemli
bir yapısı oluyor ve ayrıca ıslatmaya gerek kalmıyor.

YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24cm'lik bir kalıp için)

Malzemeler:

  • 4 Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Şeker
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı  Un
  • 1 Türk Kahvesi FincanıYoğurt
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yyağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24cm'lik bir kalıp için)

Malzemeler:
  • 4 Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Şeker
  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı yoğurt
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Hazırlanışı:
1) Öncelikle yumurta akları ve sarıları ayrılır akları cam çırpma kasesine konur.
2) Yumurta sarıları şekerin yarısı ile çırpılır, kaynar su eklenir, şeker iyice eriyince yoğurt ve sıvı yağ eklenir.
3) Cam kaptaki aklar şekerin kalanı kar gibi olup da üzerinde tepecikler oluşana kadar çırpılır.
4) Ayrı bir kapta kuru karışımlar un, kabartma tozu, vanilya (kakaolu yapıyorsanız kakao) birlikte elenir. (Ben genelde 2 kere eliyorum)
5) Aklar, sarılar ve kuru karışım yavaşça spatula yardımıyla aklar söndürülmeden karıştırılır.
6) Karışım kalıba dökülür ve 175-180 derecede fırınınızın ayarına göre 40-45 dk pişirilir. Kesinlikle 40 dkdan önce fırın kapağını açmayın çünkü pandispanyanın kabarıklığı söner. 40dkdan sonra kürdan testi yaparak pandispanyanızın pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
 

Kategoriler: , | 1 Yorum

Patates Topları

Tarifini en kısa zamanda ekleyeceğim.

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Tuzlu kurabiyede mahlep kullanmayı seviyorum çok hoş bir aroma katıyor. KurabiyemiYemekname dergisindeki tarifi deneyerek yaptım. Breçel kalıbı kullanarak da şekilldendirdim. Tarifi aynen veriyorum.

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE
Malzemeler: 
  • 1/2 paket oda sıcaklığında margarin 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un
  • Çörekotu
Hazırlanışı:
 Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır. Yumurtanın akı ve çörekotu dışındaki malzemeler bir arada hamur haline getirilir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilir ve yoğrulur. Hamur kıvam alınca ister kalıpla ister elle şekil verilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta akı sürülür ve çörek otu serpilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. 

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

NEŞELİ CUPCAKELERRR :)

Özlemciğimle (Tatli Özlemi) bu hafta sonu cupcake yaptık. Yaratıcılığımızın sınırlarını zorladık ama inanılmaz eğlendik. Bir sonraki buluşmamızı dört gözle bekliyorum :))

 
 
 

Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

Havuçlu Pasta (2)

Havuçlu pastayı tadı çok çok beğenildiği için sık sık yapıyorum. Son misafirlerime de üzerini tarçınla süsleyerek servis yaptım :)

 

Kategoriler: | Sen de yorum yaz

Yeni Yılı Karşılamanın En Tatlı Yolu (2)...

Dün akşam büyük bir keyifle yılbaşı çikolatalarımın devamını yaptım :) Sabırsızlıkla kalıptan çıkacakları anı bekledim ve sabah işe gitmeden fotoğraflarını çekmeyi başardım :)) Mmmm çikolata yapmayı seviyorummm ;) :)

 
 
 










 

Kategoriler: , | 2 Yorum

Yeni Yılı Karşılamanın En Tatlı Yolu...

Küçüklüğümden beri yılın en sevdiğim zamanıdır yılbaşı... Her taraf ışıl ışıl olur, mağazalar süslenir, evler süslenir. Bayılırım seyretmeye, vitrinlere bakmaya, etrafı süslemeye.. Bu sene eşimle evimizde ilk yılbaşımız. Çok özel olsun istedim. Her yeri süsledim, ışıl ışıl oldu evin içi. Tabi bu ışıltıyı çikolatalarıma da yansıtmaya çalıştım :) ;) Bakalım beğenecek misiniz?

Sevdiklerinize özel butik çikolata hediye etmeye ne dersiniz?
Siparişleriniz için benimle irtibata geçebilirsiniz. (Ankara dışına da çikolata gönderimi yapılır.)

* 3 BOYUTLU ÇAM AĞACI *
 
 
 
 
 
* 3 BOYUTLU NOEL BABA *


 
 
 
* LOLİPOP ÇİKOLATALAR *


 
 
 
 
 
 
 
 
 
* YILBAŞI TEMALI KARIŞIK ÇİKOLATA *


 


Kategoriler: , | Sen de yorum yaz

Ajandam